-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Nekako S Proljeca
- Indexi - Bacila je sve niz rijeku
- Indexi - Sanjam
- Djavoli - Ostani uz mene
- Djavoli - Dotakni me usnama
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
02-05-2024 | 10:23 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Maugli-l
Sejšeli su pravi dragulj Indijskog okeana. Ova ostrvska država smeštena u Indijskom okeanu, prostire se 1500 km istočno od obala istočne Afrike i severoistočno od ostrva Madagaskara i predstavlja raj za sve ljubitelje netaknute prirode. Arhipelag od 115 ostrva oduševljava svojom legendaranom lepotom, kristalno čistim morem i beskrajnim peščanim plažama.
Najveće ostrvo, Mahe, domaćin je glavnog grada Viktorije, dok Sejšeli, sa manje od 90.000 stanovnika, predstavljaju populaciono najmanju afričku državu. Postali su nezavisni od 29. juna 1976. godine, a članovi su britanskog Komonvelta.
Turizam je ključna privredna grana Sejšela, a ključ je u tome da se baš ovde priroda stapa sa luksuzom, stvarajući jedinstvenu destinaciju za putnike širom sveta. Na ostrvu Curieuse, jednom od bisera Sejšela, možete naići na gigantske kornjače koje šetaju slobodno po plažama, pružajući posetiocima jedinstvenu priliku da dele prostor s ovim impozantnim stvorenjima. Ova interakcija sa divljim životom dodaje poseban pečat Sejšelskom iskustvu, čineći ga nezaboravnom avanturom u prirodi.
Zvanična valuta je sejšelski rupi, dok se govore jezici engleski, francuski i kreolski. Pored prelepe prirode, Sejšeli nude i bogatu kulinarsku scenu, sa lokalnim specijalitetima i uticajem različitih kultura širom sveta. Ostrvska kuhinja oduševljava posetioce svežim morskim plodovima poput kreolskog curry-a sa rakovima, dok se ukusni zalogaji kao što su bakalar kokoda i daube (tradicionalni specijalitet od mesa) često nude kao nezaboravni delikatesi.Ako ste po prirodi hedonista i prvlače vas prirodne lepote, zaista vredi razmisliti o Sejšelima kao o savršenom mestu za odmor. Najpovoljiniji periodi za posetu ovog čarobnog mesta uključuju prvu međusezonu, odnosno april i maj, ali i period između oktobra i početka decembra, kada se vetrovi smiruju, kiše su češće, ali kratkotrajne…
-
Pročitajte i...Banje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
Saveti za uspešno i praktično pakovanjeSezona letovanja upravo počinje i trajaće do oktobra. Bez obzira na to kada ste planirali letovanje saveti za lako i praktično pakovanje stvari će vam sigurno biti od koristi.
Maldivi: Raj na zemlji i priroda koja fasciniraOva ostrvska država obiluje bogatstvom biljnog i životinjskog sveta, što je čini izuzetno privlačnom destinacijom. Monsunska sezona traje od maja do oktobra, sa većom verovatnoćom za kišu i višom vlažnošću vazduha. Ipak, uzmite u obzir da cene smeštaja mogu da budu znatno niže tokom ovog perioda, pa ukoliko tražite povoljniju opciju, možda će vam odgovarati da sada rezervišete Maldive.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: