-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Nekako S Proljeca
- Indexi - Bacila je sve niz rijeku
- Indexi - Sanjam
- Djavoli - Ostani uz mene
- Djavoli - Dotakni me usnama
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Testenina sa tikvicama i slaninom
Ako nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
25-04-2024 | 11:12 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Nadianb
Sastojci:
300g testenine po izboru (npr. špageti)
2 srednje tikvice
150g slanine
2 čena belog luka
Maslinovo ulje
So i biber po ukusu
bosiljak
Parmezan (opciono, za posipanje)
Priprema:Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju u posoljenoj vodi dok ne bude al dente. Ocedite i ostavite sa strane. Operite tikvice, odstranite krajeve i narendajte ih na krupnijem rendetu. Isecite slaninu na sitne kockice. U velikom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja. Dodajte naseckani beli luk i propržite ga dok ne zamiriše. Dodajte kockice slanine u tiganj i pržite dok ne postane hrskava. Nakon toga, dodajte narendane tikvice u tiganj. Pržite ih oko 5-7 minuta dok ne omekšaju i dobiju malo boje. Dodajte kuvanu testeninu u tiganj sa tikvicama i slaninom, pa dodajte bosiljak. Promešajte sve sastojke kako bi se sjedinili. Posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite testeninu sa tikvicama i slaninom, posipite po želji parmezan.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Salata sa celerom i indijskim orahom
Intenzivan i interesantan ukus ove salate će vas iznenaditi, a možete da je koristite i kao namaz.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: